vrijdag 23 december 2011

Interview met Kuldip Singh


Mogen wij u even voorstellen aan: Kuldip Singh.


De NLV introduceert (nieuwe en oude) leden en probeert een kijkje te nemen in hun leven in India. Niet zomaar een kijkje: wat zijn nu precies de ambities van leden in India? Wat vinden ze inspirerend maar ook vooral minder inspirerend? En welke innovatieve ideeën hebben ze voor hun landgenoten in New Delhi?

Hans en Rita Wierda hebben de pen doorgegeven aan Kuldip Singh die ons zal meenemen in zijn reis in India.

Kuldip (37) is geboren in New Delhi en in zijn vierde levensjaar naar Nederland vertrokken. Getogen in Amsterdam en met een mooie VWO diploma in zijn broekzak is hij bedrijfseconomie gaan studeren aan de Vrije Universiteit (VU). Tijdens zijn studie heeft Kuldip internationale ervaring opgedaan, waaronder in Duitsland en kwam terecht bij Sanoma: Neerlands grootste uitgever. Na enkele jaren als ervaren media expert in een ‘mature market’ wilde hij eens wat anders en kreeg de uitdaging aangeboden om voor Gruner + Jahr (de grootste uitgever in Europa met ongeveer 260 kranten en tijdschriften in handen) een Indiaas mediabedrijf te laten bloeien. ‘Carriere-wise is dit een fantastische move voor mij’, aldus Kuldip.

Op 29 juli 2011 is de familie Singh naar India gevlogen en zijn ze momenteel woonachtig in Vasant Vihar waar ze het bijzonder naar hun zin hebben.

‘Mijn vrouw komt uit Punjab, maar heeft tien jaar in Nederland gewoond met mij en is ‘vernederlandst’ onder het motto: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. We merken nu ook dat Delhi heel anders is dan de cultuur en mensen in Punjab en dat is wennen, ook voor onze kinderen die in Nederland zijn opgegroeid’.

Kuldip’s ambitie is om Gruner + Jahr groot te maken in vier jaar. ‘Over vier jaar gaat mijn zoon naar de middelbare school en dat is gewoon in Nederland.’

Favorieten….

Maar naast zijn zakelijke ambities, wat houdt Kuldip nog meer bezig? Wat zijn z’n hobby’s? ‘In twee woorden: sporten en lekker eten!’ Hij gaat graag naar mooie cuisines in Delhi zoals mediterrane eten, Mexicaans eten maar ook Indiaas. ‘Alhoewel, soms mis ik het Nederlands eten ook, zoals een patatje ‘met’, kroketten en niet te vergeten de Big Mac die je hier niet kunt krijgen’. Naast lekker eten is Kuldip is een fervente luisteraar van Bollywood muziek en bezoekt hij graag live performances.

Een gemis uit Nederland
Wat Kuldip absoluut waardeert van Nederland is de directheid van het volk. ‘Ik hou van ‘being blunt’ en die transparantie mis ik in India enorm’. Naast kroketten en patat mist Kuldip ook zijn huis en het hebben van ‘goede’ buren.

India
India biedt veel mogelijkheden en nieuw kansen volgens Kuldip. ‘Ik haal hier energie uit het heersende ondernemerschap, dat is een bruisende energie. Ik ben hier in een groeiomgeving met alleen maar mogelijkheden en daar haal ik veel voeding uit’. De uitdaging is om succesvolle concepten uit het Westen te halen en hier te implementeren. ‘Gewoon met je poten in de klei’. Kijk! Dat vinden wij als NLV nou mooi om te horen.

Ideeën voor NLV
Als nieuw bestuurslid bij de NLV heeft Kuldip het idee om bedrijfsbezoeken te organiseren. Niet zo maar een bedrijfsbezoek, maar een middel om de leden kennis te laten maken met ‘hoe het nou in business gaat’. Een mooi voorbeeld als media expert om een bedrijfsbezoek te organiseren bij een magazine drukkerij waarbij het proces van A tot Z helemaal wordt uitgelegd. ‘Je leert ervan en tegelijkertijd is het nog interessant ook’.

Ik geef de pen door aan…..
… de Ambassadeur van de Nederlandse ambassade. De ambassadeur, Bob Hiensch is enthousiast en zal zich in het volgende interview voorstellen aan de NLV.

1 opmerking: